Egyéni védőeszközök a fej, arc, (szem, hallás, légzés), kéz láb vagy a teljes teljes test védelmét ellátó eszközök, melyeket a felmerülő veszélyforrások alapján szükséges meghatározni.

A munkavédelmi kockázatértékelés a kémiai vagy biológiai kockázatanalízis alapján megállapított veszélyforrásokat vagy azok szintjét, a tevékenységek egy részénél nem lehet megszüntetni, vagy veszélytelen szintre csökkenteni, ekkor a munkavállalókat egyéni védőeszközökkel kell ellátni.

A szükséges egyéni védőeszközöket és használatukra kötelezettek körét, a fellépő veszélyek és ártalmak felmérése után kell meghatározni.

A munkakörülmények változásait, a védőeszközök típusainak és a használatra kötelezett munkavállalók csoportjának követnie kell. A vátozásokat, az egyéni védőeszköz juttatási utasításba módosítani kell. 

A foglalkozás-egészségügyi szolgálattal közösen, meghatározzuk a tevékenység végzéséhez szükséges egyéni védőeszközöket, ajánlást teszünk az eszközökre és segítünk azok beszerzésében is.

 

Az egyéni védőeszköz juttatási rend, elméleti és gyakorlati szaktudást igénylő munkavédelmi és foglalkozás-egészségügyi szaktevékenység, ezért bizzon meg minket a feladat elvézésével!

Webáruházunkban megtekintheti és meg is rendelheti a szükséges egyéni védőfelszereléseket, munkaruházatot és tűz- és munkabiztonsági vagy üzleti táblákat. Nézzen körül minden kötelezettség nélkül!